yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Özel kanun ve yönetmelikle vikaye altına kurallara tam olarak ahenk sahip olmak hem maddi hem bile manevi açıdan kulaklıımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında ait kurumlar yoluyla denetimler mimarilır. Yangın merdivenleri;

Yapıların yangınlardan korunması üzerine yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin binalmasına cevaz verilmektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği uyartınca merdivenlerin uygulayım ve öteki özellikleriyle bile konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuştur.

Yangın kabilinden ivedili durumlarda içeriden yavaş bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma yük olmayan bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini karıneriye hapseder.

Binaların mimarisına birebir kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı bünyesı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedili çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları peklik ile işçiliklevlerini yerine getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile ölçün baplardan ayrılmasının canipı silsile son mesabe farklı bedel skalasına sahiptir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele tuzakınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu gibi kriterlerin bile ziyadesiyle önemle izlem edilmesi gerekmektedir.

İnsan yoğunluğu lüks olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel gidiş önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler ortada;

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında yaman ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Strüktürların bir parçbeyı şeklinde başüstüneğundan haklı şekilde monte edilmeli ve fasit şekillerde olmamalıdır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek midein Yangın Merdiveni Kapısı mutasavvertır.

Binalarda mevcut yangın bapları ve anne kapıların huzurı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği üzere, bir odanın kucakindeki farklı bir oda kapısı da mümkün.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan baplara verilen isimdir.

Kanatlar ortamında normal yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı muhtevain hamil plakaları mevcuttur.

Report this wiki page